De drie principes van bewust werken

Mensen leven steeds bewuster. Er is bijvoorbeeld meer aandacht voor gezondheid en de balans tussen werk en privé. Ook meer bewust werken kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven. En er is een bonus; een hogere persoonlijke effectiviteit. In dit artikel beschrijf ik wat bewust werken is en welke drie principes je kunt hanteren om meer bewust te werken.

In het snelle bestaan van onze moderne samenleving zien we mensen steeds vaker multitasken. Je checkt je blackberry tijdens een vergadering en eet een boterham tijdens een conference call onderweg naar een klant. Multitasken lijkt moderne efficiëntie; meer in minder tijd. Toch zijn er ook serieuze nadelen aan multitasken

Aandacht is beperkt, er is maar een beperkte hoeveelheid informatie waar je de aandacht bewust op kan richten. Meer aandacht voor het een betekent altijd minder aandacht voor het ander. Multitasken leid hierdoor tot slechtere prestaties, iets dat duidelijk wordt geïllustreerd door de honderden doden die ieder jaar vallen door bellen in de auto. Mensen zijn zich hier vaak amper bewust van, maar onderzoek laat zien dat prestaties snel afnemen als we de aandacht verdelen.

Multitasken gaat niet alleen ten koste van hoe je het doet, maar ook van hoe je jezelf voelt. Wanneer je aandacht volledig is bij wat je doet, ervaar je wat wetenschappers flow noemen. Dit is een toestand waarin je volledig op gaat in wat je doet en elk besef van tijd verliest. Mensen die veel flow ervaren in hun werk halen het meeste voldoening uit hun werk en voelen zich ook het meest energiek en gemotiveerd. Is de aandacht verdeelt, dan raken mensen eerder gespannen en opgejaagd.

Bewust werken betekent werken met volledige aandacht. De volgende drie principes kunnen je helpen een dergelijke manier van werken te ontwikkelen:

Aandacht niet verdelen Probeer zo min mogelijk te multitasken en zoveel mogelijk een ding tegelijk te doen. Concentreer je hier vervolgens volledig op. In het begin kan dit moeilijk zijn omdat je het gevoel hebt tijd te verliezen. Maak je hier een gewoonte van, dan zal je ontdekken dat je op deze manier veel meer rust vind in je werk en zeker niet minder gedaan krijgt.

Ontwikkel focus Aandacht kan worden getrokken door zaken die opvallen of urgent zijn (telefoon die overgaat), of je richt het zelf op wat belangrijk is (maar misschien niet urgent of opvallend). Persoonlijke effectiviteit wordt in de basis bepaalt door het vermogen je aandacht zelf te richten. Wanneer dit vermogen weinig ontwikkeld is, raak je snel afgeleid. Het is dan moeilijk echt bewust bezig te zijn met iets. Gelukkig kun je dit vermogen ontwikkelen. Aandacht is als een spier, het wordt sterker door training. Door je aandacht bewuster te richten op wat belangrijk is en je niet te laten afleiden, versterk je de aandacht. Je kunt ook oefeningen doen om de aandacht verder te ontwikkelen, zoals eenvoudige meditatie oefeningen.

Aandacht bij het proces Het hebben van heldere doelen is belangrijk voor effectiviteit, maar dit betekent niet dat je aandacht continu bij die doelen moet zijn. Mensen zijn echter vaak met een deel van hun aandacht bezig met het resultaat. Het gaat dan meestal om de consequenties van falen en slagen. Maar zowel voorpret als angst leiden je af van wat je doet. Bewust werken betekent je aandacht bij wat je op dat moment aan het doen bent (proces), niet bij de mogelijke gevolgen (resultaat). Dit kan soms moeilijk zijn omdat allerlei emoties de aandacht op die gevolgen richt, maar door oefening kun je de aandacht beter onder controle krijgen.

Door deze drie principes toe te passen ga je bewuster werken. Je ontwikkelt zo meer effectiviteit en krijgt meer voldoening uit je werk.

Wil je meer over dit onderwerp weten, lees dan het boek Optimum Punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s